Digitale læremidler

Flere fag

Skolen av Cappelen Damm

For: Elever på 1. til 10. trinn

Tverrfaglig, komplett læremiddel i alle fag. I tillegg til tradisjonelt innhold, finner dere blant annet podcast, film og dukketeater.

Salaby

For: Elever på 1. til 7. trinn

Salaby er et tverrfaglig læremiddel med innhold i alle fag. De har også innhold knyttet til spesielle aktiviteter, begivelser og hendelser, f eks Programmering, TV-aksjonen, valg.

3DL

For: Elever på 1. til 10. trinn

3DL tilbyr digitalt innhold. Det inkluderer alt fra 2D- og 3D-bilder og videoer, 3D quiz samt interaktive VR og AR oppgaver.

Krever app på nettbrett

Elevkanalen

For: Elever på 1. til 10. trinn

Elevkanalen er et komplett læremiddel. De tilbyr undervisningsopplegg til elever, daglige nyhetssendinger, videoer og tradisjonelle elevaktiviteter.

Creaza

For: Elever på 1. til 10. trinn

Creaza er et kreativt og moderne læremiddel som gjør det enkelt for elever og lærere å skape fantastiske tegneserier, podcasts, hørespill, lydmikser, filmer, digitale historier, tankekart og presentasjoner.

Enki

Engelsk, naturfag, matematikk

For: Elever på 7. til 10. trinn

Spillbasert læremiddel som følger læreplanen. Det inneholder et kraftig verktøy der læreren kan få statistikk over klassens framgang.

Norsk

Relemo

Lesing

For: Elever på 1. til 10. trinn

Relemo er et læremiddel som bygger på metoden repetert lesing. Målet er at elevene i arbeid med Relemo skal utvikle automatisert ordavkoding og god leseflyt.

Lesemester

Lesing

For: Elever på 2. til 4. trinn (

Lesemester er et digitalt bibliotek ogen lesetjeneste som gir barn og ungdommer tilgang til digitale bøker fra små og store forlag. Læremiddelet inneholder også statistikk, quiz, lydstøtte, leselogg.

I forbindelse med koronavirussykdom og hjemmeundervisning våren 2020, tilbyr Lesemester tjenesten til alle elever så lenge skolen er stengt. Husk at tjenester prioriterer betalende kunder.

Kikora

For: Elever på 5. til 10. trinn

Kikora er et læremiddel i matematikk. Det har fokus på utforskende matematikk og prosessen bak et svar. Kikra har egne kurs i Geogebra og de gjør det lett å øve på gamle eksamensoppgaver. Kikora arrangerer også Matemaraton i mai.

Campus inkrement - Matematikk

Matematikk

For: Elever på 8. til 10. trinn (Faktor er tilgjengelig for yngre elever).

Campus Inkrement Matematikk er et læremiddel i matematikk. Det følger læreplanen og har et fokus på omvendt undervisning. Videoer er tilgjengelige i alle emner og det egner seg godt for selvstudium.

Mathlearningcenter.com

For: Elever på 1. til 10. trinn

The Math Learning Center er en non-profit organisasjon som leverer tjenester til utdanningssektoren. Organisasjonen er basert i USA, tjenestene som leveres for å motivere elever via visualisering, virker også i Norge.

Websiden inneholder en del web-apper og man kan også finne andre ressurser.

Naturfag

PHET - online simuleringer

Naturfag, matematikk, geografi, koding

For: Elever på 5. til 10. trinn

PHET er er en webside som inneholder mange simuleringer innen realfag og geografi.

Geografi

Seterra

Geografi

For: Elever på 5. til 10. trinn

Seterra er et utfordrende pedagogisk geografispill med mer enn 200 forskjellige øvelser. Lær om land, hovedsteder, hav, flagg og byer i Afrika, Europa, Sør-Amerika, Nord-Amerika, Asia og Australia! Seterra har eksistert siden 1997, er oversatt til 36 forskjellige språk og er elsket av folk over hele verden.

Muzzy

For: Elever på 1. til 7. trinn (passer best for de yngste)

MUZZY, utviklet av BBC og utvidet for skoler, er det mest populære verdensspråkkurset for nybegynnere og unge elever i verden. MUZZY er vellykket for millioner av studenter og lærere i 50 stater og 126 land. Flott for språklærer, gjør MUZZYs brukervennlige tilnærming det mulig for klasselærere eller frivillige, å introdusere et verdensspråklig program også. Muzzy Club inneholder sju språk, engelsk (britisk og amerikansk), spansk, fransk, tysk, italiensk, koreansk og kinesisk.

Lærerveiedning (med oppgaver mm (på svensk))

CLue Online

Ordbok

For: Elever på 8. til 10. trinn

Clue er en ordbok for elever på ungdomsskolen. Finnes i norsk, engelsk, tysk.

Bokmålsordlista | Nynorskordlista

Ordbok

For: Elever fra 1. til 10. trinn

Bokmålsordboka og Nynorskordboka er laget av Spåkrådet. Den er også tilgjengelig i appen Ordbøkene på nettbrett. Med appen har du ordbøkene i lomma hvor du enn er, og du kan søke i dem når du ikke har nettilgang.

Sykkeldyktig.no

Sykkeldyktig.no skal bidra til at alle barn skal få like muligheter til å skaffe seg gode ferdigheter på sykkel og grunnleggende kunnskap om trafikksikkerhet. Sykkeldyktig.no er et verktøy for lærere som har ansvar for kroppsøvingsplanen.

I tillegg tester enkelte skoler ut:

• Aski Raski - Testes ut på Tjodalyng skole
  • iMal - Testes ut på Tjodalyng skole
  • Clarify - Testes ut på Hedrum ungdomsskole
  • Dragonbox - Testes ut på Berg, Stavern, Langestrand, Valby

Andre mindre ressurser som ikke krever pålogging: